Facebook YouTube

Makrobiotyka, dieta długowieczności

Warsztat kulinarny z kuchni makrobiotycznej w naszej Akademii, to okazja do osobistego kontaktu z jednym z najbardziej doświadczonych znawców makrobiotyki w Polsce p. Grzegorzem Kuraszkiewiczem.

Kuchnia makrobiotyczna to fenomenalna, choć wymagająca receptura na codzienną dietę i stabilne zdrowie. Leczy, oczyszcza, podnosi witalność, pielęgnuje zdrowie. Wzmacnia, uodparnia, ładuje baterie. Odpowiada na pytanie jak wyeliminować schorzenia i alergie?

Dieta makrobiotyczna wyprowadza z alergii, chorób serca, a nawet wspomaga zdrowienie z choroby nowotworowej.

Makrobiotyka to mercedes odżywiania.


Warsztat i wykłady prowadzi Grzegorz Kuraszkiewicz, mistrz kuchni makrobiotycznej, jej wieloletni praktyk i wielbiciel – makrobiotyką zajmuje się od ponad dwudziestu lat. Absolwent Kushi Institute of Europe w Amsterdamie. Niestrudzony propagator zdrowego stylu życia i odżywiania kształtującego zdrowie ducha i ciała Swoje doświadczenie w gotowaniu dla chorych zdobywał współpracując w Kalifornii z Miną Dobic, konsultantką makrobiotyczną, która makrobiotyką wyleczyła się z zaawansowanego stadium raka.

Grzegorz o makrobiotyce:

„Makrobiotyka to sposób życia prowadzący do równowagi energetycznej w naszym organizmie, która odpowiada za zdrowie i pełne wykorzystanie naszych witalnych możliwości. Głównym narzędziem, które może zapewnić nam tę równowagę jest odpowiednie odżywianie połączone z aktywnością fizyczną i odpowiednim stanem świadomości. Zgodnie z makrobiotyczną filozofią, to my sami jesteśmy odpowiedzialni za nasze zdrowie, a budulcem który je tworzy jest przede wszystkim pokarm.

Makrobiotyka bazuje ma medycynie chińskiej i tradycyjnej japońskiej diecie transformowanej na grunty różnych kultur, a także opiera się na wieloletnich obserwacjach i naukowych badaniach dotyczących wpływu odżywiania na ludzki organizm. Uczy świadomego podejścia do odżywiania i dostrzegania powiązań człowieka z otoczeniem.

Podstawowe składniki makrobiotycznej diety to pełne ziarna zbóż, warzywa i strączkowe. Najlepiej aby były ekologiczne. Jako składniki uzupełniające: sezonowe, lokalne owoce, glony morskie, długo fermentowane produkty sojowe (miso i sos sojowy), nasiona, grzyby oraz niewielka ilośc przypraw. Rezygnuje się z cukru, pokarmów pochodzenia zwierzęcego (mięsa i nabiału), w miarę potrzeby dopuszcza się jedynie niewielką ilość ryb o białym mięsie. Unika się wysoko-oczyszczonych i przetworzonych produktów, konserw,chemicznych dodatków do żywności, żywności modyfikowanej genetycznie.”

Makrobiotyka, jako jedna z nielicznych gałęzi medycyny alternatywnej, została uznana przez CAPCAM (ciało doradcze przy Narodowym Instytucie Zdrowia w USA) za dietę zdolną leczyć raka. Ten sam instytut zaleca makrobiotykę jako skuteczny sposób zwalczania otyłości.

Stosowanie makrobiotyki pomaga wyleczyć się z alergii, cukrzycy, chorób serca i wielu poważnych dolegliwości naszych czasów.

Spróbuj potraw makrobiotycznych! Niech jedzenie stanie się Twoim lekarstwem. Na zdrowie :-)

Zapraszamy serdecznie!

Trenerzy

Mistrz Makrobiotyki, rewelacyjnie oczyszczającej diety długowieczności. Absolwent Kushi Institute of Europe w Amsterdamie, od ponad dwudziestu lat propagator zdrowego stylu życia i odżywiania kształtującego zdrowie ducha i ciała. Swoje doświadczenie w gotowaniu dla chorych zdobywał współpracując w Kalifornii z Miną Dobic, która makrobiotyką wyleczyła się z zaawansowanego stadium raka.

Znany z wielu audycji radiowych i artykułów w prasie o ludziach, którym pomógł odzyskać zdrowie i dobrą formę.

Grzesio jest absolwentem Politechniki Warszawskiej – dyplom mgr inż. Elektryka, oraz Studium Filozoficzno-Teologicznego oo.Dominikanów w Karakowie.

Blog

Zapraszam do czytania i komentowania holistycznego bloga.

www.happyholistic.pl

Newsletter

Zapisz się do newslettera

Kontakt

+48 661 33 41 33

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.